به گزارش شهرآرانیوز، یونجه گیاهی علفی، پایا و با ریشهای بسیار عمیق است که دو تا سه متر در عمق خاک فرومیرود، برگهای آن دارای سه برگچه و هر برگچه بیضیشکل با رنگ سبز تیره و نوک تیز است.
یوسفیان، متخصص طب سنتی در این خصوص گفت: گلهای آن درشت، آبی مایل به بنفش یا زرد به صورت خوشههای دراز است، دانه آن در داخل میوه به صورت لوبیای کوچک بوده و زمانی که تازه است، طبیعت آن گرم وتر است و پس از خشک شدن طبیعت آن گرم و خشک میشود.
او تصریح کرد: مواد مؤثر آن حاوی پروتئین، ساپونین، اسیدفسفریک، ترکیبات شبه استروژنی و انواع ویتامینها در آن وجود دارد، مقدار ویتامین ث آن چهار برابر لیموترش و دو برابر جعفری است.
وی گفت: ۳۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب میجوشانند تا زمانی که حجم مایع به نصف مقدار اولیه برسد، سپس آن را صاف میکنند و با افزودن ۹۰۰ گرم شکر به صورت شربت در میآورند، مقدار مصرف شربت برای اطفال ۲۰۰ گرم در روز است.